Underhållning & Nöje

Såhär funkade dejting när dina föräldrar var unga

Du kanske har svårt att se det framför dig men en gång i tiden var dina föräldrar också unga, snygga och flörtiga. Dejtinglivet då var dock väldigt annorlunda jämfört med dagens snabba swajpningar på Tinder. Vi går igenom hur dejting såg ut när dina föräldrar var unga.

Mobiltelefoner är en stor del i dagens dejting. Inte nog med att du kan ha ett ständigt vakande öga på olika dejtingappar som bland annat Tinder, så används mobilen också till kommunikation, det vill säga – du kan snacka med dina ragg genom sms.

Men för bara några årtionden sedan var mobiltelefoner inget som folk hade. Istället var det brev som gällde. Att skriva brev kanske känns främmande, men det var sättet att ”chatta” på förr i tiden. Människor träffades inte på nätet, istället var danser och folkfester mer vanliga. Hit kom unga kvinnor och män som ville träffa en partner. Kanske blev din mamma uppbjuden till dans av din pappa? Förmodligen hände inget mer än just dans, möjligtvis en puss på kinden. Därefter väntade en lång väntan.

Att dejta förr var vanligare i den mening av att par hittade på saker, de gick på bio och teater, dansade och kollade på uppträdanden. Det kunde vara många möten innan man tog steget…

Var det bättre förr?

Dejting förr var helt annorlunda än dejting idag. Kanske var det lättare förr. Idag kan du swajpa vänster och höger, föreställ dig att göra det i verkligheten. Man ger inte människor en chans på samma sätt som förr, utan går kanske mer på utseendet. En annan nackdel med dagens dejting är såklart mobilen och alla sms. Du kanske själv har varit med om att fylle-sms:a din crush? Eller råka dubbelklicka en flera månader gammal bild på Instagram? Detta fanns det inte någon risk till förr…

Oavsett om du är gammaldags i din dejting eller älskar Tinder önskar vi dig lycka till!

Visa mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *