Livsstil

Smarta inrednings-hacks för dig som bor litet

Den första lägenheten är sällan särskilt stor eller märkvärdig, men det är åtminstone din egen lya! Om du bor väldigt litet kan det verkligen krävas smarta lösningar så att allt får plats. Tursamt nog har vi just det, smarta inrednings-hacks för dig som bor litet (och som dessutom är billiga).

En av de viktigaste sakerna för dig som bor litet är att skaffa riktigt bra och praktisk förvaring. Varje liten yta i hemmet är viktig. Ett tips är att ha ”portabla” och mångsidiga möbler som kan användas till mycket. Ett matbord som monteras på väggen och som kan fällas ner när det inte används är exempelvis ett bra tips.

Ett annat knep för att få bort prylar och saker som ligger på golvet är genom att utnyttja utrymmet under sängen. Under en vanlig säng får du plats med två stora lådor, om du dessutom sätter hjul på dem blir det superlätt att dra fram det du behöver. Kanske har du massor av skor eller lakan? Förvara sådant under sängen.

Hemmet ska såklart kännas mysigt och fint, men bor du litet gäller det att hitta på sätt som förenar funktion med stil. Satsa på snygg förvaring! Det finns massvis av fina boxar i olika storlekar som passar perfekt för såväl underkläder som för filmer.

Möbler får nya användningsområden

I butiker som IKEA kan du hitta riktigt smidiga skolådor, dessa är väldigt platta och ställs mot väggen. De tar knappt någon plats men rymmer en hel del. Ett smart inrednings-hack är att ge lådorna en uppfräschning, till exempel genom att spraymåla dem. Därefter kan du förvara allt möjligt, allt ifrån schampo och tvål till toalettrullar, köksverktyg och mycket mer.

För att avsluta gäller det såklart att du har någonstans att sitta i ditt eget hem. Du vill säkert också kunna bjuda hem vänner och ha middagar och fest! Istället för att köpa hem stora stolar som tar upp mycket plats kan du satsa på snygga och staplingsbara pallar. När de inte används är det bara att stapla ihop dem så tar de inte upp mer plats än en pall.

Lycka till med din lägenhet – en liten bostad kan bli otroligt mysig med rätt hacks!

Visa mer

Relaterade artiklar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *